Εμπειρίες

Όλες οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στα Χανιά

Παλιά Πόλη

Ταξίδι στο παρελθόν…

Στη παλιά πόλη, με το ρομαντικό ενετικό λιμάνι χτυπάει η καρδιά των Χανίων! Επισκέπτες και ντόπιοι, κάτοικοι όλων των ηλικιών, απολαμβάνουν την ομορφιά και το γραφικό χαρακτήρα της παλιάς πόλης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια, βγάλτε την καθιερωμένη φωτογραφία στο Φάρο και απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας.

Αγορά

Συνδυάστε τις διακοπές με τις αγορές σας.

Τα Χανιά διαθέτουν μεγάλη αγορά, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Θα βρείτε επώνυμα καταστήματα, μαγαζάκια με σουβενίρ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα δώρα για τους αγαπημένους σας, και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Στη Δημοτική Αγορά Χανίων που λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο 08.00 - 20.00, θα βρείτε παραδοσιακά μαγαζιά με όλα τα προϊόντα της Κρητικής γης.

Νυχτερινή Ζωή

Μια πόλη που ξέρει να διασκεδάζει!

Καφετέριες, εστιατόρια, μπαράκια… Στα Χανιά αρκεί απλά να επιλέξετε με ποιον τρόπο επιθυμείτε να διασκεδάσετε. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες οι επισκέπτες σε συνδυασμό με τους ντόπιους ανεβάζουν τη διάθεση. Το κέφι ξεκινάει από το πρωί στις παραλίες και τα beach bars. Το βράδυ όμως η διασκέδαση κορυφώνεται αφού στα Χανιά υπάρχουν δεκάδες επιλογές για έξοδο. Αξίζει όμως να παραβρεθείτε σε κάποιο παραδοσιακό Κρητικό γλέντι. Ο ήχος της λύρας και οι διάσημοι χοροί θα σας χαρίσουν μοναδικές νύχτες.

Κρητική Κουζίνα

Διάσημες συνταγές, με διατροφική και γευστική αξία!

Για τους ντόπιους το φαγητό δεν είναι απλώς πιάτα πάνω στο τραπέζι, είναι φιλοσοφία ζωής, πολιτισμός και φιλοξενία. Η Κρητική Κουζίνα αποτελείται από πεντανόστιμα πιάτα που φτιάχνονται με τοπικά υλικά. Χαρακτηριστικά προϊόντα και συνταγές του νησιού είναι η στάκα (παραδοσιακό τυρί), οι χοχλιοί (τα γνωστά μας σαλιγκάρια), τα καλιτσούνια (πιτάκια με τυρί, μέλι και κανέλα), το απάκι (Κρητικό αλλαντικό) και φυσικά το γαμοπίλαφο και το αντικριστό (ιδιαίτερος τρόπος ψησίματος του κρέατος). Εννοείται ότι κανείς δεν σηκώνετε από το τραπέζι αν δεν πιει μια τσικουδιά πρώτα! Στο Porto Veneziano ο επισκέπτης μας θα δοκιμάσει τοπικές πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και συνταγές της παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας τόσο στο πρωινό του, όσο και στο δείπνο του.

Παραδοσιακά χωριά

Γνωρίστε την αυθεντική Κρήτη!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις έναν τόπο απ’ το να επισκεφτείς τα χωριά του. Οι ρυθμοί κινούνται πιο αργά και οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί. Τα Σφακιά χαρακτηρίζονται από φυσική ομορφιά και συνδυάζουν μοναδικά το ορεινό τοπίο με τη θάλασσα. Μόνο όταν βρεθεί κάποιο εκεί μπορεί να νιώσει τη μαγεία αυτού του μέρους. Η Χώρα των Σφακίων απέχει από τα Χανιά 74 χλμ. Η πρόσβαση ίσως δεν είναι τόσο εύκολη όμως τα τοπία που θα αντικρίσετε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας θα σας δικαιώσουν!

Φαράγγια

Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού σε όλο της το μεγαλείο!

Οι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκπληκτικές διαδρομές στο νομό. Ειδικά στο νότιο τμήμα το νησιού υπάρχουν διαδρομές κατάλληλες και για έμπειρους αλλά και αρχάριους πεζοπόρους. Χωρίς αμφιβολία το Φαράγγι της Σαμαριάς, γνωστό σε όλο τον κόσμο, κυριαρχεί. Η κατάβαση ξεκινάει από το Κεφαλόσκαλο και μετά από έξι περίπου ώρες πεζοπορίας καταλήγει στην Αγιά Ρουμέλη. Οι «Πόρτες» είναι το πιο γνωστό σημείο του φαραγγιού, αφού είναι τόσο στενό που τα βράχια σχεδόν ενώνονται μεταξύ τους.