Παραλίες

Παραλίες που συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες του κόσμου!

Παραλίες

Επισκεφτείτε όσες περισσότερες μπορείτε και μαγευτείτε από την ομορφιά τους!

Η Κρήτη δεν θα ήταν αυτή που ξέρουμε χωρίς τις παραλίες της! Στο νομό Χανίων βρίσκονται κάποιες από τις πιο διάσημες και όμορφες όλου του νησιού. Κάποιες από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες που βλέπετε και θαυμάζετε βρίσκονται εδώ! Ετοιμαστείτε να τις ανακαλύψετε!

Ελαφονήσι

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς οδηγούς το Ελαφονήσι είναι από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Τα τυρκουάζ νερά και η ψιλή λευκή άμμος δίνουν στο τοπίο εξωτικό χαρακτήρα. Η άμμος έχει ένα παλ, ροζ χρώμα από τα θρυμματισμένα κοχύλια. Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από το Ελαφονήσι, ένα μικρό νησάκι σε κοντινή απόσταση από τη στεριά. Η θάλασσα είναι τόσο ρηχή που μπορείτε να φτάσετε στο νησάκι περπατώντας.

Μπάλος

Άλλη μια παραλία με εξωτικό χαρακτήρα. Τα τυρκουάζ νερά και η λευκή άμμος που γυαλίζει με το φως του ήλιου έχουν κάνει το Μπάλο μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης. Μπορείτε να φτάσετε να αυτοκίνητο (μέρος της διαδρομής είναι χωματόδρομος) ή με καραβάκι από την Κίσσαμο. Πίσω από την παραλία υψώνονται βράχια και κάνουν αντίθεση με τα γαλανά νερά, κάνοντας το τοπίο ακόμη πιο όμορφο.

Φαλάσαρνα

Η παραλία Φαλάσαρνα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Ενώ φαίνεται ως μια τεράστια παραλία, είναι στην πραγματικότητα πέντε συνεχόμενες παραλίες! Η κεντρική είναι η Παχιά Άμμος, η οποία είναι οργανωμένη και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο. Η παραλία έχει συνήθως κύμα, γι’ αυτό και είναι ιδανική αν αγαπάτε το surfing.
παραλίες στα χανιά - Porto Veneziano Hotel

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων, με εύκολη πρόσβαση, γι’ αυτό και αποτελεί βασική επιλογή ντόπιων αλλά και τουριστών. Η άμμος έχει χρυσό χρώμα, το καταλαβαίνουμε άλλωστε και από το όνομα της και είναι οργανωμένη.
παραλίες στα χανιά - Porto Veneziano Hotel

Σειτάν Λιμάνια

Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από το τουρκικό Σεϊτάν που σημαίνει σατανάς, μεταφράζεται δηλαδή Καταραμένα Λιμάνια. Πρόκειται για μία λωρίδα θάλασσας που μπαίνει στη στεριά, ένα μικρό φιόρδ με καταγάλανα, υπέροχα νερά.
παραλίες στα χανιά - Porto Veneziano Hotel

Κεδρόδασος

Καταγάλανα νερά, αμμόλοφοι με λευκή άμμο και υπεραιωνόβιοι κέδροι που καλύπτουν όλη την περιοχή. Η περιοχή είναι προστατευμένη και ενταγμένη στο δίκτυο NATURA, έχοντας μείνει ανέπαφη από ίχνη πολιτισμού.